Økonomisk fordelagtig

Saksespær

Med en saksespær får du det mest økonomisk fordelagtige spær til dit tag. Hos Palsgaard Spær anbefaler vi en forskel på minimum 15° mellem den udvendige og indvendige hældning, hvilket sikrer dig et spær med optimal ydeevne.

Er du interesseret i mindre vinkelforskel, er det også muligt. Du kan få dimensioneret dit spær, så forskellen mellem den udvendige og indvendige hældning kan reduceres yderligere, hvis det passer bedre til din bygning og tagkonstruktion. Det afhænger naturligvis af spærets udvendige hældning, spændvidde og taglast.

Kontakt os så vi kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning til dit projekt.

To populære variationer af saksespær

 

Saksspær - Type S20

 

Saksspær

Standard taghældning fra 20° til 35°. Den indvendige lofthældning kan udføres med en vinkelforskel ned til 10°. Afhængig af taglast og hældning er spændvidde op til 12 meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spær delt.

 

Saksspær - Type K

 

Saksspær - Type K

K-Spær, eller kasse spær, er opbygget som et standard saksspær med indvendig lofthældning. Spærfoden på denne type er udført så den er gennemgående, og dermed danner udhæng. K-spæret benyttes også hvor man ønsker en tagfodsløsning med gesims. Spændvidde og hældning er afhængig af taglast og hældning, ved total højde over 3,6 meter leveres spær delt.

 

Eksempler på saksespær

 

Udvalgte referencer med saksespær

Se nogle af de relevante projekter, vi har løst med saksespær.

86 rækkehuse i Kolding

Palsgaard Spær leverer saksespær og vindgitterdragere til 86 lyse og energivenlige rækkehuse i attraktive og naturskønne omgivelser blot fem minutter fra Kolding.

Læs mere om projektet her

Milton Huse

Palsgaard Spær er fast leverandør af alle spær til Milton Huses mange smukke parcelhuse. Det gælder deres vinkelhuse, længehuse, gårdhavehuse, 2-planshuse og knækhuse i variationer fra 3-6 værelser.

Læs mere om projektet her

Snoezelhuset - Årets Byggeri 2022

Palsgaard Spær har leveret dækmoduler, vægrammer, gitterspær og saksespær til Snoezelhuset, som er kåret til Årets Byggeri 2022.

Læs mere om projektet her

Den amerikanske drøm

Det store bjælkehus adskiller sig på mange måder fra et dansk typehus. Det er U-formet og i flere etager. Taghældningerne er varierende og mere dramatiske med spidsere vinkler på over 40 grader som i USA, hvor det normale i Danmark er 25-30 grader, og det gør huset mere spændende.

Læs mere om projektet her

Har du spørgsmål?

Mangler du teknisk dokumentation eller ønsker tilbud til dit projekt, er vi klar til at hjælpe dig.
Ring til Kim Haubjerg eller Mette Borrisholt fra vores kundeservice på 75 77 51 55.