Snoezelhuset – Årets Byggeri 2022

Snoezelhuset - daginstitution i Helsingør

Palsgaard Spær har leveret dækmoduler, vægrammer, gitterspær og saksespær til Snoezelhuset, som er en nyopført specialbørnehave i Helsingør.

Bygningen vandt prisen som Årets Byggeri 2022 i kategorien ’åben’ og er udelukkende opført i biobaserede materialer lavet af træ eller plantefibre.

Helsingør Kommune har en målsætning om at være CO2-neutrale i 2045 og at nedbringe CO2-udledningen til 1,7 ton per borger per år allerede i 2030. Når Snoezelhuset er taget i brug, har det et CO2-aftryk beregnet til ca. 4,7 kg/m2/år. Det betyder, at driften af Snoezelhuset kommer til at ligge langt under de krav på maksimalt 12 kg/m2/år, der træder i kraft fra 2023. Byggeriet opfylder derfor uden problemer lavenergiklasse 2018.

Her kan du se en timelapse af Snoezelhuset, der får rejst vægrammer, dækmoduler og spær på bare 12 timer.

Udover at byggeriet har en meget lav CO2-udledning, har det været hurtigt at opføre på grund af de materialer, der er valgt. Færdige dækmoduler og vægrammer er nemlig hurtigere at montere på byggepladsen og man sparer dermed penge under opførelsen af byggeriet. Derudover giver det færre forhindringer på grund af dårligt vejr og sikrer et godt arbejdsmiljø. En vigtig fordel er også, at man kan lægge tag på huset samme dag, som man rejser væggene. På den måde undgår man at indbygge fugt i huset.

Det har været et spændende projekt for Palsgaard Spær at være en del af. Der er undervejs i byggeriet løbende afholdt projektmøder med tømrer, arkitekt og rådgiver, hvor der er drøftet konstruktioner og løsninger, som har været meget konstruktivt for alle involverede parter.

Vi er meget begejstrede for samarbejdet

Leon Hoffbeck Tømrermester i Canbyg ApS

”Vi er meget begejstrede for samarbejdet med Palsgaard Spær. Ikke bare på Snoezelhuset, men sådan helt generelt. Samarbejdet med Palsgaard Spær går altid ud på at forsøge at flytte grænserne for, hvordan vi kommer endnu tættere på at opnå fuldendte klimabyggerier. Vi oplever en meget lydhør samarbejdspartner, som jagter de samme mål som os og altid en ja-hat på. Det giver en dynamisk synergi mellem os, der gør at vi kan flytte grænserne for bæredygtigt byggeri”
Leon Hoffbeck, Tømrermester i Canbyg ApS

Palsgaard Spær har udført arbejdet for tømrerfirmaet Canbyg ApS.

Har du spørgsmål?

Mangler du teknisk dokumentation eller ønsker tilbud til dit projekt, er vi klar til at hjælpe dig.
Ring til Kim Haubjerg eller Mette Borrisholt fra vores kundeservice på 75 77 51 55.