Den alsidige løsning

Gitterdragere

Gitterdragere er en spændende og alsidig løsning til tagkonstruktioner, der kræver fri spænd på op til ca. 20 meter. Gitterdragerne kan leveres med en taghældning fra 1,5° til 50°, og spændvidden afhænger af taglasten, hældningen og eventuelle højdebegrænsninger.

Vi kan tilpasse gitterdragere efter dine ønsker og krav til tagkonstruktionen, og trædimensioner og placering af diagonaler udføres i overensstemmelse med dimensioneringen af gitterdrageren. En af fordelene ved gitterdragere er, at de tillader en fladtagsløsning samtidig med god fleksibilitet til installationer og rørgennemføring i loftrummet. Dette muliggør også kraftig isolering i et ventileret loftrum.

Derudover kan gitterdragere anvendes som vindgitterdragere til at modtage og overføre vindlaster til andre dele af tagkonstruktionen, eller som montagegitterdragere, der giver en stabil base til nem montering af tagkonstruktionen. Alt i alt er gitterdragere en imponerende og alsidig løsning til en bred vifte af tagkonstruktionsbehov.

Har du brug for hjælp til at vælge de rigtige gitterdragere til dit projekt, er du velkommen til at kontakte os.

Fire populære typer gitterdragere

 

Gitterdrager - typer G1

 

Gitterdrager

Gitterdragerens udformning udføres ud fra de ønsker og krav der må være til tagkonstruktionen. Trædimensioner og placering af diagonaler udføres i henhold til dimensioneringen af spæret. Hvor denne type anvendes som vindgitterdrager, skal laster oplyses for korrekt dimensionering.

 

Gitterdrager med fald - typer G2

 

Gitterdrager med fald - type G2

Gitterdrager med indbygget fald udformes ud fra de ønsker og krav der må være til tagkonstruktion. Trædimensioner og placering af diagonaler udføres i henhold til dimensioneringen af spæret. Anbefalet taghældning minimum 1/40 ca. 1,5° Spændvidden er afhængig af understøtningsforhold, taglast & hældning.

 

Gitterdrager med fald - type G2-1

 

Gitterdrager med fald

Gitterdrager udføres som model G2, dog med forhøjet trempel i forkant.
Denne kan benyttes til opbygning af opkant ved murkrone. Ofte monteres udhængsklods herpå.

 

Skrå gitterdrager - type G3

Gitterdrager

Den skrå gitterdrager anvendes hvor man ønsker egenskaberne fra plankespæret, men fleksibiliteten fra gitterspæret. Spæret udformes ud fra de ønsker og krav der må være til tagkonstruktionen.
Trædimensioner og placering af diagonaler udføres i henhold til dimensioneringen af spæret. Spændvidden er afhængig af understøtningsforhold, taglast & hældning.

 

Eksempler på byggerier med gitterdragere

 

Udvalgte referencer med gitterdragere

Herunder kan du se nogle af de spændende projekter, vi har løst, hvor der indgår gitterdragere.

Den amerikanske drøm

Det store bjælkehus adskiller sig på mange måder fra et dansk typehus. Det er U-formet og i flere etager. Taghældningerne er varierende og mere dramatiske med spidsere vinkler på over 40 grader som i USA, hvor det normale i Danmark er 25-30 grader, og det gør huset mere spændende.

Læs mere om projektet her

Halvmåneformet villa

Palsgaard Spær har leveret plankespær til denne meget spændende og anderledes villa i Norsminde, som er formet som en halvmåne.

Læs mere om projektet her

Milton Huse

Palsgaard Spær er fast leverandør af alle spær til Milton Huses mange smukke parcelhuse. Det gælder deres vinkelhuse, længehuse, gårdhavehuse, 2-planshuse og knækhuse i variationer fra 3-6 værelser.

Læs mere om projektet her

Har du spørgsmål?

Mangler du teknisk dokumentation eller ønsker tilbud til dit projekt, er vi klar til at hjælpe dig.
Ring til Kim Haubjerg eller Mette Borrisholt fra vores kundeservice på 75 77 51 55.