Op til 20 m spændvidde

Halvspær

Halvspær er ideelle til byggerier, der kræver en fri spændvidde på op til 20 meter og hvor man ønsker en ensidig taghældning med større frie områder. Halvspær kan med stor fordel anvendes til alt fra private boliger til kontorbygninger og skoler.

Fordelen ved halvspær er deres alsidighed og fleksibilitet. De giver mulighed for installationer og rørgennemføringer i loftrummet, kraftig isolering og et godt ventileret loftrum. Halvspær kan fremstilles med enten gennemgående spærhoveder, hvor spærhovedet danner et skråt udhæng (også kendt som H-spær), eller med en gennemgående spærfod, hvor den danner et vandret udhæng (også kendt som HK-spær).

Selvom halvspær normalt har en taghældning på mellem 10° og 50°, kan spændvidden øges og/eller hældningen mindskes, hvis spæret mellem-understøttes. Det afhænger dog af taglasten og hældningen.

Uanset hvad kan halvspær tilpasses til ethvert byggeri, og vi kan hjælpe med at finde den bedste løsning til dit projekt.

 

Eksempler på halvspær

Se vores udvalg af halvspær her

 

Halvspær - Type H0

 

Halvspær - Type H0

Standard taghældning fra 10° til 50°. Afhængig af taglast og hældning er spændvidde op til 4 meter.

 

Halvspær - Type H2

 

Halvspær - Type H2

Standard taghældning fra 10° til 40°. Afhængig af taglast og hældning er spændvidde op til 7 meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spær delt.

 

Halvspær - Type H4

 

Halvspær - Type H4

Standard taghældning fra 10° til 40°. Afhængig af taglast og hældning er spændvidde op til 12 meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spær delt.

 

Halvspær med skrå spærfod - Type HS

 

Halvspær med skrå spærfod - Type HS

Halve gitterspær kan også udføres med skrå spærfod. Vinkelforskellen kan udføres ned til 10°, eksempelvis 20° taghældning/10° lofthældning. Spændvidde er afhængig af hældning og taglasten.

 

Kasse Halvspær - Type HK

 

Kasse Halvspær - Type HK

HK-Spær, eller kasse halvspær, er opbygget som et standard gitterspær, dog er spærfoden på denne type gennemgående, og danner dermed udhænget. K-spæret benyttes også, hvor man ønsker en tagfodsløsning med gesims.

 

Eksempler på halvspær

 

Har du spørgsmål?

Mangler du teknisk dokumentation eller ønsker tilbud til dit projekt, er vi klar til at hjælpe dig.
Ring til Kim Haubjerg eller Mette Borrisholt fra vores kundeservice på 75 77 51 55.