Fuldt udnyttet tagrum

Hanebåndsspær

Hanebåndsspæret er en fantastisk løsning, når man ønsker at udnytte tagrummet fuldt ud. Hanebåndsspær fremstilles normalt med en taghældning fra 30° til 60°, og kan leveres med eller uden spærfod afhængigt af, om spæret skal monteres på et bjælkelag eller på et bærende betondæk.

Spændvidden på et hanebåndsspær med spærfod kan være op til 14 meter, men kræver mellem-understøtning på enten en bærende væg eller bjælke. Afstanden mellem understøtningerne på bjælkelaget anbefales at være under fem meter for at opnå den bedste dimensionering.

Der er ingen standard for højden på skunkstolpen eller placeringen af hanebåndet, så det kan variere og placeres efter ønske. I nogle tilfælde kan hanebåndet undværes, men ofte ønskes et synligt hanebånd, hvilket kræver brandbeskyttelse, hvis det indgår som en bærende del af konstruktionen. Alternativt kan man dimensionere konstruktionen, så hanebåndet kan være synligt uden brandbeskyttelse.

Hanebåndsspæret kan udføres med enten gennemgående spærhoveder, der danner et skråt udhæng, eller med en gennemgående spærfod, der danner et vandret udhæng - også kaldet et kassespær. Alt i alt er hanebåndsspæret en imponerende løsning til at udnytte tagrummet optimalt og tilføje karakter og stil til ethvert byggeri.

Har du spørgsmål til hanebåndsspær fra Palsgaard Spær, er du velkommen til at kontakte os.

Fire populære hanebåndsspær fra Palsgaard Spær

 

Hanebåndsspær med skråt udhæng - type A2

 

Hanebåndsspær - type A2

Hanebåndsspær med gennemgående spærhoved der danner det skrå udhæng. Spæret/mellembjælkens dimensioner og spændvidde, er afhængig af understøtningsforhold, taglast og hældning. Spændvidde på hanebåndsspær/mellembjælker er normalt fra 6 til 12 Meter.

Hanebåndsspær med spærfod skal mellemunderstøttes, enten på en bærende væg eller bjælke. Det anbefales grundet dimensioneringen, at afstanden mellem understøtningerne på bjælkelaget ikke overstiger fem meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spæret delt.

 

Kasse hanebåndsspær - type A2

 

Hanebåndsspær, skråt udhæng - Type A2

Hanebåndsspær med gennemgående spærhoved der danner det skrå udhæng. Spæret/mellembjælkens dimensioner og spændvidde, er afhængig af understøtningsforhold, taglast og hældning. Spændvidde på hanebåndsspær/mellembjælker er normalt fra 6 til 12 meter. Hanebåndsspær med spærfod skal mellemunderstøttes, enten på en bærende væg eller bjælke. Det anbefales grundet dimensioneringen, at afstanden mellem understøtningerne på bjælkelaget ikke overstiger 5-6 meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spæret delt.

 

Hanebåndsspær uden spærfod - type A5

 

Hanebåndsspær uden spærfod - Type A5

Hanebåndsspær uden spærfod, og monteres på bærende betondæk eller bjælkelags konstruktion. Spærhovedet er gennemgående og danner et skråt udhæng. Dimensioner og spændvidde afhængig af placeringen af understøtninger, taglast og hældning. Spærets spændvidde er normalt fra 6 til 12 meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spæret delt.

 

Hanebåndsspær uden spærfod - type A5

 

Hanebåndsspær uden spærfod - Type A5

Hanebåndsspær uden spærfod, og monteres på bærende betondæk eller bjælkelags konstruktion. Spæret er udført uden udhæng og anvendes hvor der ikke ønskes udhæng som ved facader med gesims. Dimensioner og spændvidde afhængig af placeringen af understøtninger, taglast og hældning. Spærets spændvidde er normalt fra 6 til 12 meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spæret delt.

 

Eksempler på hanebåndsspær

 

Udvalgte referencer med hanebåndsspær

Her kan du se nogle af de spændende projekter, vi har løst, hvor der indgår hanebåndsspær.

Etagebyggeri i Århus

Palsgaard Spær har leveret hanebåndsspær til et nyt, stort etagebyggeri på 12.800 kvm i 3-6 etager i Aarhus, som skal rumme 233 lejligheder.

Læs mere om projektet her

Parcelhuse for Lind & Risør

Læs mere om projektet her

Har du spørgsmål?

Mangler du teknisk dokumentation eller ønsker tilbud til dit projekt, er vi klar til at hjælpe dig.
Ring til Kim Haubjerg eller Mette Borrisholt fra vores kundeservice på 75 77 51 55.