Dimensioner op til 45x590 mm

Plankespær

Plankespær fra Palsgaard Spær er fremstillet af konstruktionstræ med dimensioner på op til 45x295 mm og derfor kan plankespær eller bjælkespær være den ideelle løsning for spændvidder på op til 6,3 meter, alt afhængigt af taglast, hældning og afstanden mellem bjælkerne. Hvis spændvidden er større, kan gitterdragere bruges i stedet.

Hvis der er behov for mere højde på bjælkespærene for at overholde isoleringskrav, kan man vælge at samle plankerne. Ved at fastgøre to stykker spærtræ oven på hinanden med tandplader kan højden øges op til 590 mm. På den måde er der mulighed for at tilpasse spærene til dine præcise krav og behov.

Har du spørgsmål til vores plankespær, er du velkommen til at kontakte os.

Se vores udvalg af plankespær her

 

Plankespær - Type PS1

 

Plankespær - Type PS1

Standard taghældning fra 1,5° til 50°. Trædimension op til 45x295 mm. Afhængig af taglast og hældning er spændvidde op til 6,3 meter.

 

Plankespær, sammensat - Type PSS1

 

Plankespær, sammensat - Type PSS1

Standard taghældning fra 1,5° til 50°. Trædimension, 2 stk. sammensatte spærplanker fra 45x315 mm op til 45x580 mm. Afhængig af taglast og hældning er spændvidde op til 8,5 meter.

 

Plankespær, momentstiv kip - Type PSM1

Plankespær, momentstiv kip - Type PSM1

 

Plankespær med momentstiv kipsamling. Standard taghældning fra 1,5° til 50°. Spændvidden er afhængig af taglast og hældning. Ved en reduceret spærafstand kan spændvidden være op til 6 meter.

 

Se eksempler på plankespær her

 

Udvalgte referencer med plankespær

Se nogle af de spændende projekter, vi har løst, hvor der indgår plankespær.

Skanlux sommerhuse

Palsgaard Spær er fast leverandør til Skanlux' sommerhuse, hvor vi leverer tagkonstruktioner udført som plankespær med loft til kip.

Læs mere om projektet her

Den amerikanske drøm

Det store bjælkehus adskiller sig på mange måder fra et dansk typehus. Det er U-formet og i flere etager. Taghældningerne er varierende og mere dramatiske med spidsere vinkler på over 40 grader som i USA, hvor det normale i Danmark er 25-30 grader, og det gør huset mere spændende.

Læs mere om projektet her

Har du spørgsmål?

Mangler du teknisk dokumentation eller ønsker tilbud til dit projekt, er vi klar til at hjælpe dig.
Ring til Kim Haubjerg eller Mette Borrisholt fra vores kundeservice på 75 77 51 55.