Til mindre bygningsbredder

Trempelspær

Trempelspær

Trempelspær er et alternativ til hanebåndspær som giver større udnyttelse af førstesalen på grund af spærets udformning. Som tommelfingerregel kan man sige, at hvis trempelhøjden øges med 1/2 meter, så vil loftbredden tilsvarende blive 1 meter bredere ved en taghældning på 45 grader. De er ideelle til mindre bygningsbredder, hvor man ønsker at maksimere tagrummet og opnå optimal udnyttelse af pladsen. Det er en rigtigt godt alternativ til hanebåndsspær, da det kan leveres med eller uden spærfod, og kan monteres på både bærende betondæk eller bjælkelagskonstruktioner.

Trempelspær har en spændvidde på op til 12 meter, afhængigt af hældningen, taglasten og placeringen af mellem-understøtninger. Den udvendige trempelhøjde er typisk 0,9-1,3 m. Det er vigtigt at understøtte trempelspær med spærfod, enten på en bærende væg eller bjælke, og at afstanden mellem understøtningerne på bjælkelaget ikke overstiger 5-6 meter.

Da trempelspær er mere påvirkelige over for vind, er det vigtigt for os at kende beliggenheden, så vi kan tage højde for vindpåvirkningen i vores tilbudsafgivelse eller ordre.

Har du spørgsmål til trempelspær fra Palsgaard Spær, er du meget velkommen til at kontakte os.

Se vores udvalg af trempelspær herunder

 

Trempelspær - type TRF1

 

Trempelspær - Type TRF1

Trempelspær med spærfod/bjælkelag, udført med skunk og kan leveres med eller uden udhæng. Trempelspæret/mellembjælkens dimensioner og spændvidde, er afhængig af understøtningsforhold, taglast og hældning. Spændvidde på  trempelspær/ mellembjælker er normalt op til 12 Meter.

Trempelspær med spærfod skal mellemunderstøttes, enten på en bærende væg eller bjælke. Det anbefales grundet dimensioneringen, at afstanden mellem understøtningerne på bjælkelaget ikke overstiger 5-6 meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spæret delt.

 

Trempelspær - Type TRF2

 

Trempelspær - Type TRF2

Trempelspær med spærfod/bjælkelag, spæret er udført med momentstive samlinger og kan leveres med eller uden udhæng. Trempelspæret/mellembjælkens dimensioner og spændvidde, er afhængig af understøtningsforhold, taglast og hældning. Spændvidde på trempelspær/mellembjælker er normalt op til 12 meter. Ved store spændvidder 8-12 meter, skal der påregnes forstærkninger af momentstive samlinger.

Trempelspær med spærfod skal mellemunderstøttes, enten på en bærende væg eller bjælke. Det anbefales grundet dimensioneringen, at afstanden mellem understøtningerne på bjælkelaget ikke overstiger 5-6 meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spæret delt.

 

Trempelspær - Type TR1

 

Trempelspær - Type TR1

Trempelspær uden fod til montage på bærende betondæk eller bjælkelags konstruktion, spæret er udført med skunk og kan leveres med eller uden udhæng. Trempelspæret dimensioner og spændvidde, er afhængig af understøtningsforhold, taglast og hældning.Spændvidde på trempelspær er normalt op til 12 meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spæret delt.

 

Trempelspær - Type TR2

 

Trempelspær - Type TR2

Trempelspær uden spærfod til montage på bærende betondæk eller bjælkelags konstruktion, spæret er udført med momentstive samlinger og kan leveres med eller uden udhæng. Trempelspæret dimensioner og spændvidde, er afhængig af taglast og hældning. Spændvidde på trempelspær er normalt op til 12 meter. Ved store spændvidder 8-12 meter, skal der påregnes forstærkninger af momentstive samlinger. Ved total højde over 3,6 meter leveres spæret delt.

 

Se eksempel på trempelspær

 

Udvalgte referencer med trempelspær

Se nogle af de spændende projekter, vi har løst, hvor der indgår trempelspær.

Parcelhuse for Lind & Risør

Læs mere om projektet her

Den amerikanske drøm

Det store bjælkehus adskiller sig på mange måder fra et dansk typehus. Det er U-formet og i flere etager. Taghældningerne er varierende og mere dramatiske med spidsere vinkler på over 40 grader som i USA, hvor det normale i Danmark er 25-30 grader, og det gør huset mere spændende.

Læs mere om projektet her

Har du spørgsmål?

Mangler du teknisk dokumentation eller ønsker tilbud til dit projekt, er vi klar til at hjælpe dig.
Ring til Kim Haubjerg eller Mette Borrisholt fra vores kundeservice på 75 77 51 55.