Udnyt tagrum optimalt med

Manzardspær

Når det kommer til at udnytte tagrummet optimalt, så er manzardspær et godt alternativ til både hanebåndsspær og trempelspær. Særligt hvis husets bredde er begrænset, eller når man skal renovere tagboliger.

Manzardspær kan leveres med spærfod som en integreret del af bjælkelaget, eller uden spærfod til montering på en bærende betondæk eller bjælkelagskonstruktion.

Den maksimale spændvidde på et manzardspær med spærfod er normalt op til 12 meter, men det afhænger af faktorer som placeringen af mellem-understøtninger, taglasten og hældningen. For at sikre den optimale holdbarhed og stabilitet, skal Manzardspær med spærfod understøttes på en bærende væg eller bjælke. Afstanden mellem understøtningerne bør ikke overstige fem meter for at sikre den rette dimensionering.

Har du spørgsmål til vores manzardspær, er du velkommen til at kontakte os.

Se vores udvalg af manzardspær herunder.

 

Manzardspær - Type MZF1

 

Manzardspær - Type MZF1

Manzardspær med gennemgående spærhoved der danner det skrå udhæng. Spæret/mellembjælkens dimensioner og spændvidde, er afhængig af understøtningsforhold, taglast og hældning.Spændvidde på manzardspær/ mellembjælker er normalt fra 6 til 12 meter. Manzardspær med spærfod skal mellemunderstøttes, enten på en bærende væg eller bjælke. Det anbefales grundet dimensioneringen, at afstanden mellem understøtningerne på bjælkelaget ikke overstiger fem meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spæret delt.

 

Manzardspær - Type MZF2

 

Manzardspær - Type MZF2

Manzardspær med gennemgående spærfod, anvendes hvor man ønsker vandret udhæng eller gesims på facademuren. Spæret/mellembjælkens dimensioner og spændvidde, er afhængig af understøtningsforhold, taglast og hældning.
Spændvidde på hanebåndsspær/mellembjælker er normalt fra 6 til 12 meter.

Manzardspær med spærfod skal mellemunderstøttes, enten på en bærende væg eller bjælke. Det anbefales grundet dimensioneringen, at afstanden mellem understøtningerne på bjælkelaget ikke overstiger fem meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spæret delt.

 

Manzardspær - Type MZ1

 

Manzardspær - Type MZ1

Manzardspær uden spærfod, og monteres på bærende betondæk eller bjælkelags konstruktion. Spæret er udført uden udhæng og anvendes hvor der ikke ønskes udhæng som ved facader med gesims. Dimensioner og spændvidde afhængig af placeringen af understøtninger, taglast og hældning. Spærets spændvidde er normalt fra 6 til 12 meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spæret delt.

 

Manzardspær - Type MZ2

 

Manzardspær - Type MZ2

Manzardspær uden spærfod, og monteres på bærende betondæk eller bjælkelags konstruktion. Spæret er udført uden udhæng og anvendes hvor der ikke ønskes udhæng som ved facader med gesims. Dimensioner og spændvidde afhængig af placeringen af understøtninger, taglast og hældning. Spærets spændvidde er normalt fra 6 til 12 meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spæret delt.

 

Se vores galleri af manzardspær her

 

Har du spørgsmål?

Mangler du teknisk dokumentation eller ønsker tilbud til dit projekt, er vi klar til at hjælpe dig.
Ring til Kim Haubjerg eller Mette Borrisholt fra vores kundeservice på 75 77 51 55.