Selvbærende

Gitterspær

Gitterspær er selvbærende, hvilket er en stor fordel, da de kun hviler på ydermuren.

Gitterspær eller trekantspær har normalt med en taghældning fra 7° til 50° og anvendes i fri spændvidde op til ca. 28 meter. Hvis spæret mellem-understøttes kan spændvidden øges. Spændvidde afhænger dog af taglasten og hældningen.

Gitterspæret kan med fordel anvendes ved byggerier, hvor der ønskes store frie områder eller mulighed for fleksibel indretning som haller, stalde og skoler.

Spæret giver god fleksibilitet for tekniske installationer samt rørgennemføring i loftrummet, mulighed for at udføre en kraftig varmeisolering, og samtidig have et ventileret loftrum.

Spæret kan produceres med enten gennemgående spærhoveder, hvor spærhovedet danner et skråt udhæng, også kaldet et T-Spær, eller med en gennemgående spærfod, hvor denne danner et vandret udhæng, også kaldet et K-Spær.

Fire populære typer af gitterspær


Gitterspær - Type T20

 

Standard taghældning fra 7° til 50°. Afhængig af taglast og hældning er spændvidde op til 12 meter. Ved total højde over 3,6 meter leveres spær delt.

 

Fritrumsspær

 

Fritrumsspær

Afhængig af taglast og hældning er spændvidde op til 12 meter. Størrelsen af fritrum kan medføre at spær skal mellemunderstøttes, og eventuelt udføres med tværafstivet hanebånd. Fritrumsspær er dimensioneret med ekstra nyttelast på spærfoden, som giver plads til pulterrum eller hems.

 

Kasse gitterspær

 

Kassegitterspær

K-Spær, eller kasse spær, er opbygget som et standard gitterspær, dog er spærfoden på denne type gennemgående, og danner dermed udhænget. K-spær benyttes også hvor man ønsker en tagfodsløsning med gesims.

 

Trempel gitterspær

 

Trempelgitterspær

Trempel gitterspær er, som navnet antyder, et gitterspær der er opbygget med en trempel. Denne spærtype benyttes, hvor man ønsker en høj facademur og samtidig vil have gitterspærets egenskaber for kraftig varmeisolering, samt plads til tekniske installationer og rørføring.

 

Eksempler på gitterspær

 

Udvalgte referencer med gitterspær

Herunder kan du se nogle af de spændende projekter, vi har løst, hvor der indgår gitterspær.

Milton Huse

Palsgaard Spær er fast leverandør af alle spær til Milton Huses mange smukke parcelhuse. Det gælder deres vinkelhuse, længehuse, gårdhavehuse, 2-planshuse og knækhuse i variationer fra 3-6 værelser.

Læs mere om projektet her

Snoezelhuset - Årets Byggeri 2022

Palsgaard Spær har leveret dækmoduler, vægrammer, gitterspær og saksespær til Snoezelhuset, som er kåret til Årets Byggeri 2022.

Læs mere om projektet her

DGNB-guld certificeret institution

Palsgaard Spær har leveret en samlet råhusløsning bestående af vægrammer og gitterspær til denne DGNB Guld-certificerede børnehave i Slagelse.

Læs mere om projektet her

Har du spørgsmål?

Mangler du teknisk dokumentation eller ønsker tilbud til dit projekt, er vi klar til at hjælpe dig.
Ring til Kim Haubjerg eller Mette Borrisholt fra vores kundeservice på 75 77 51 55.