Ringsted Spærfabrik og Jysk Spærfabrik bliver en del af Palsgaard Spær

Ringsted Spærfabrik og Jysk Spærfabrik bliver en del af Palsgaard Spær

Palsgaard Spær, som har hovedkontor i midtjyske Hampen, har netop indgået en aftale med Ringsted Spærfabrik og Jysk Spærfabrik om køb af virksomhedernes aktiviteter. Begge virksomheder vil derfor fremadrettet være datterselskaber til Palsgaard Spær, men med samme normale drift som hidtil. Hos Palsgaard Spær ser man frem til at få mange nye dygtige kolleger og få tilført nye kompetencer til virksomheden.

Pr. 30. juni 2024 vil virksomhederne Jysk Spærfabrik, som har produktion i Almind nær Kolding, og Ringsted Spærfabrik fremover være en del af Palsgaard Spær. Dermed bliver de to virksomheder også en del af koncernen Nordic Wood Industries, som arbejder målrettet på at gøre det nemt for byggeriet at bruge træbaserede løsninger.

- Vi har glædet os til at kunne dele den gode nyhed om opkøbet af de to spærproducenter. Vi har tidligere lavet opkøb, og det har vist sig at være rigtig gode beslutninger, som har styrket Palsgaard Spær. Samme forventning har vi til købet af Ringsted Spærfabrik og Jysk Spærfabrik, hvor vi får tilført mange nye, dygtige kolleger og kompetencer, lyder det fra administrerende direktør i Palsgaard Spær, Tobias Smith.

Både Ringsted Spærfabrik og Jysk Spærfabrik vil efter opkøbet have uændret drift, og dermed vil produktionen fortsætte som hidtil på samme lokationer og med samme medarbejdere, mens det også fortsat vil være muligt for kunderne at indhente tilbud fra alle tre selskaber.

- Vi vil lade selskaberne fortsætte, så vi har god tid til at analysere, hvordan vi bedst gennemfører eventuelle fusioner. Både Palsgaard Spær og Nordic Wood Industries-koncernen ser et stort potentiale indenfor træbaseret produkter i byggeriet, og derfor er vores ambition også at vækste forretningen. Her får vi brug for de dygtige og kompetente medarbejdere, der er i de to virksomheder i dag, til at hjælpe med at løfte den opgave, fortsætter Tobias Smith.

De tidligere ejere fortsætter i virksomhederne

Af samme grund er det heller ikke et brat farvel til hverken ejerne af Ringsted Spærfabrik eller Jysk Spærfabrik. Faktisk har sælgerne af Jysk Spærfabrik, direktørerne Martin Diemer og Henrik Schmidt, investeret en del af købesummen i Nordic Wood Industries, mens de samtidig fortsætter som daglige ledere i Almind.  

- Både Henrik og jeg glæder os over den aftale, der nu er faldet på plads med Palsgaard Spær, og som efterhånden har været på vej i tre år. Palsgaard Spær og Nordic Wood Industries har et koncept, vi virkelig tror på, og derfor har vi ikke alene valgt at sælge til dem, men også investere en del af købesummen i Nordic Wood Industries. Vi fortsætter også begge som daglige ledere i virksomheden, hvor vi håber, at vi fortsat kommer til at samarbejde med mange af vores kunder, der har vist en stor opbakning gennem mange år, hvilket vi selvsagt er meget taknemmelige for, lyder det fra direktør og sælger af Jysk Spærfabrik, Martin Diemer.

Han fremhæver desuden, at både han og Henrik Schmidt også ser en række fordele inden for bæredygtighedsdagsorden ved at blive en del af en større koncern.

- Lige nu kigger vi ind i en byggebranche, hvor der konstant kommer skærpede krav til bæredygtighed og dokumentationen heraf, og her kommer vi ikke udenom, at jo større virksomheden er, jo lettere har man ved dels at udvikle sig på området og dels at afsætte de nødvendige ressourcer til at kunne dokumentere det, lyder det fra Martin Diemer.

Heller ikke sælgerne af Ringsted Spærfabrik, direktør Svend Tue Christensen og hans kone ingeniør Lizet Christensen, siger farvel fra overtagelsesdatoen. De fortsætter begge i en overgangsperiode frem til den 31. december 2024.

- Det er selvfølgelig ikke alene med stor glæde, men også vemod, at vi nu sælger Ringsted Spærfabrik, som jeg har været en del af lige siden, jeg var helt ung, og som er gået i arv gennem tre generationer. Men Palsgaard Spær et kommet med et godt bud, der gjorde det attraktivt for os at tage beslutningen om at prøve noget nyt, og her er det vigtigt at understrege, at vi ikke sælger af nød, men af lyst. Ringsted Spærfabrik har gennem alle år været en sund forretning med overskud selv i de tider, hvor andre har haft underskud, lyder det fra direktør og sælger af Ringsted Spærfabrik, Svend Tue Christensen. Han fremhæver samtidig, at han er glad for, at der er den lange overleveringsperiode, så både han og Lizet Christensen kan være med til at aflevere virksomheden på en god og ordentlig måde.

Tobias Smith vil fremadrettet have det formelle ansvar som administrerende direktør i begge selskaber med Thomas Raunsbæk, koncerndirektør i Nordic Wood Industries, som bestyrelsesformand, mens de hidtidige ejere vil fortsætte den daglige ledelse.

  

På billedet over fra Ringsted Spærfabrik fra venstre: Lizet Christensen, Svend Tue Christensen og Tobias Smith (Palsgaard Spær).

Jysk Spærfabrik, Martin Diemer, Tobias Smith, Henrik Schmidt.jpg

På billedet over fra Jysk Spærfabrik fra venstre: Martin Diemer, Tobias Smith (Palsgaard Spær) og Henrik Schmidt.

Seneste nyheder Se alle nyheder ➔

Har du spørgsmål?

Mangler du teknisk dokumentation eller ønsker tilbud til dit projekt, er vi klar til at hjælpe dig.
Ring til Kim Haubjerg eller Mette Borrisholt fra vores kundeservice på 75 77 51 55.