Spærtyper

Spærtyper

Hos Palsgaard Spær finder du alle typer spær til dit byggeri. Er du i tvivl om, hvilken spærtype, der passer til dit byggeri, kan du finde god inspiration i vores beskrevne spærtyper i menulinjen i toppen.

Vælg det rigtige spær til dit byggeri

Uanset om du er bygherre på et stort byggeprojekt eller privat husejer, der skal bygge en carport, nyt brændeskur eller en overdækket terrasse, så er det vigtigt, at spærene har den rigtige dimension, hældning og bæreevne til det tag, du har valgt.

Hos Palsgaard Spær har vi et stort hold af tekniske beregnere, som kan rådgive om den rette spærtype til dit byggeri og som sørger for de korrekte dimensioner. Vil du have et tilbud eller tale med en rådgiver, er du meget velkommen til at ringe på 75 77 51 55 eller finde en specifik rådgiver her.

Hvordan finder jeg det rigtige spær til mit byggeri

Her er en kort guide til at hjælpe dig med at vælge de rigtige spær:

1. Bestem hvilket formål dit byggeri har
Lige meget om dit byggeri er en enkeltstående garage, et hus, et skur eller noget helt andet, er det vigtigt at overveje parametre såsom bygningsstørrelse, klimaforhold, og det formål, dit byggeri skal tjene afstemt med kvalitet.

2. Undersøg krav i lokalplanen
Det er vigtigt at undersøge lokalplanen i dit område, så du kender bygningsregler og krav i dit område. Her kan du kontakte de lokale myndigheder eller bygningsinspektører for oplysninger. Det vil hjælpe dig med at afgøre, hvilke typer spær der er må anvendes fx gitterspær, hanebåndsspær mv.

3. Bestem spændvidden
Mål den nødvendige spændvidde (afstanden mellem understøttelsespunkter) for dit byggeri. Det er afgørende for at vælge de rigtige spær, da de skal kunne bære byrden af et tag korrekt.

4. Vælg det rigtige spærdesign
Der er forskellige spærdesign til rådighed, som fx træspær og limtræsspær. Vælg det design, der bedst passer til dine behov og bygningens krav.

5. Hent professionel rådgivning
Det er en god idé få hjælp til at beregne de nøjagtige dimensioner. Palsgaard Spær står til rådighed på 75 77 51 55 med råd og vejledning.

6. Installation og vedligeholdelse
Følg altid Palsgaard Spærs anbefalinger for korrekt installation af spærene, og sørg for korrekt isolering og regelmæssig vedligeholdelse for at forlænge deres levetid.

Dansk produceret

Alle spær fra Palsgaard Spær er produceret i Danmark. Vi har fabrikker i Hampen, Kliplev, Slagelse, og Sindal. Alle vores spær er PEFC-certificerede, som er din sikkerhed for, at vi anvender certificeret træ i vores produktion, og din garanti for at vi bidrager til at bevare skovene og deres livsvigtige funktioner.

Sådan bestiller du spær

Palsgaard Spær sælger udelukkende spær gennem tømmerhandler og byggemarkeder. Hvis du er i tvivl om spærtyper, korrekte dimensioner, spændvidde, bæreevne mv. af de spær, du ønsker, er du meget velkommen til at kontakte os på 75 77 51 55 for råd og vejledning.

Har du spørgsmål?

Mangler du teknisk dokumentation eller ønsker tilbud til dit projekt, er vi klar til at hjælpe dig.
Ring til Kim Haubjerg eller Mette Borrisholt fra vores kundeservice på 75 77 51 55.