Daginstitutionen Bison

Palsgaard Spær har leveret denne imponerede træspærskonstruktion til daginstitutionen Bison, som opføres i Gl. Rye mellem Silkeborg og Skanderborg.

Den nye daginstitution på i alt 935 kvadratmeter har en karakteristisk rund form og opføres med gitterspær og beklædes med genanvendte gule mursten fra en gammel tandlægeklinik i Virring. Til bygningens indvendige buede vægge anvendes røde genbrugssten fra et gammelt monument af kunstneren Per Kirkeby. Daginstitutionen får desuden glæde af klimavenlige tiltag som solceller på taget og et energioptimeret ventilationsanlæg.

Byggeriets cirkelrunde form bidrager bl.a. til en optimal klimaskærm og reducerede gangarealer, så der opnås flest mulige funktionelle kvadratmeter.

Det er Sweco, der er arkitekt og ingeniør på projektet, som i samarbejde med entreprenøren Høgh & Sønberg og bygherren Skanderborg Kommune og en brugergruppe har arbejdet aktivt med at nedbringe bygningens CO2-aftryk gennem hele processen ved hjælp af LCA-beregninger og variansstudier.

Daginstitutionen står færdig i foråret 2024.

 

Har du spørgsmål?

Mangler du teknisk dokumentation eller ønsker tilbud til dit projekt, er vi klar til at hjælpe dig.
Ring til Kim Haubjerg eller Mette Borrisholt fra vores kundeservice på 75 77 51 55.