Alkes Have – bæredygtigt bofællesskab

Bæredygtigt bofællesskab - Alkes Have

Palsgaard Spær leverer vægrammer og tagmoduler til Alkes Have blok A- K samt et fælleshus i Knabstrup tæt på Holbæk. Byggeriet bliver et bæredygtigt bofællesskab med 40 almennyttige boliger i forskellige størrelser. Visionen er et generationsblandet fællesskab med plads til forskellighed for både børnefamilier, seniorer, par og singler med fællesspisning flere gange om ugen og delvis selvforsyning med grønsager og plads til kreative og praktiske aktiviteter.

Alkes Have skal stå færdigt i 2024. og bliver et- og to-plans boliger på mellem 28 og 111 kvadratmeter får skråtage, hvor tagryggen er vendt i forhold til, hvordan man traditionelt bygger rækkehuse. Alkes Have bliver bygget efter BR18 Lavenergi, hvilket betyder, at boligerne er lavenergiboliger med tykkere lag isolering end ellers, har energiruder og et ventilationsanlæg med varmegenvinding, så man sparer varme, når der udluftes. Det betyder, at boligen som udgangspunkt bruger mindre energi til opvarmning. Samtidig producerer solceller på tagene CO2-neutral strøm, der dækker dele af forbruget i boligen og dermed får den enkelte beboer lavere udgifter til varme og varmt vand.

Palsgaard Spær leverer vægrammer og tagmoduler, som gør det nemt at lukke byggeriet hurtigere end ellers, så man undgår at indbygge fugt i bygningen. Vægrammerne er en special type med forskudte stolper, der giver en forbedret u-værdi samt et lavere træ forbrug, som passer lige i tidens bæredygtige tankegang.

Bygherre på projektet er Boligselskab Sjælland, og Palsgaard Spær udfører arbejdet for tømrerfirmaet Canbyg ApS. Illustration venligst udlånt af WE Architects / Mangor & Nagel.

Har du spørgsmål?

Mangler du teknisk dokumentation eller ønsker tilbud til dit projekt, er vi klar til at hjælpe dig.
Ring til Kim Haubjerg eller Mette Borrisholt fra vores kundeservice på 75 77 51 55.